Ithaka voor kunstenaars

PROGRAMMA KUNSTENAARS

zondag 19 februari – deadline indienen projectvoorstel

woensdag 7, vrijdag 9 & zaterdag 10 maart – selectiegesprekken

De selectiegesprekken vormen zowel voor de kunstenaars als voor het selectieteam een interessante ervaring. Met een eigen preselectie trokken we naar Museum M, waar Lore Van Hees en Luc Delrue zich samen met ons over een aantal projectvoorstellen bogen voor vrijblijvend advies. Achteraf hakte het selectieteam zelf nog enkele knopen door om tot de definitieve selectie te komen. Alle 63 kunstenaars die een projectvoorstel indienden,  kregen of krijgen nog korte schriftelijke feedback van de Ithakaploeg. 

Vrijdag 23 & zaterdag 24 maart – bezoek aan het klooster en verdeling van de ruimtes met de geselecteerde kunstenaars

maandag 2 april tot zondag 14 april (paasvakantie) – opbouw tentoonstelling in het klooster

dinsdag 10 april – 14u00 tot 17u00 – Workshop feedback op je werk

Met veel dank aan Museum M kunnen wij onze kunstenaars de workshop ‘feedback op je werk’ van Kunstwerk(t) aanbieden. Het is een aan onze kunstenaars aangepaste versie van de workshop die eigenlijk bedoeld is voor deelnemers van de Canvascollectie. Kunstenaars leren een verantwoorde selectie maken uit hun werk en een presentatie te geven waarin hun beeldtaal en visie duidelijk spreekt. Het werk wordt besproken met aandacht voor het beeldend proces, het onderwerp en de materiaalkeuze. Er wordt telkens gedurende een uur gewerkt in groepjes van 4 deelnemers en één professioneel kunstenaar/docent. Wat het voor onze kunstenaars zeker interessant zal maken is de reactie en feedback van anderen op hun werk. De kunstenaars brengen in de mate van het mogelijke eigen werk mee (niet enkel hetgeen op Ithaka 20 zal staan), eventueel aangevuld met foto’s zodat ze een goed overzicht van hun werk kunnen voorleggen.

Vrijdag 27 april – 18u00 tot 20u30 – Infosessie zakelijke aspecten

De zakelijke aspecten van het kunstenaarsleven komen volgens onze bronnen veel te weinig aan bod in de Belgische kunstenopleidingen. Specialist ter zake Kunstenloket komt een infosessie geven over een aantal aspecten, zoals de verschillende statuten waaronder een kunstenaar kan werken, het samenwerken met kunstgalerijen en het opstellen van de bijhorende contracten, het creëren van aandacht voor je werk, enzovoorts. Ook de kunstenaars die een voorstel indienden maar niet geselecteerd werden, zijn welkom.

 Zaterdag 28 april – 20u00 – Evaluatie en BBQ

Op zaterdag willen we de drukke Ithaka-week afsluiten met een evaluatie in groep. Van welke reacties van het publiek waren verrassend, wat werkte goed en wat minder: over dergelijke vragen gaan we het kort samen hebben. Achteraf maken we het gezellig bij pot en pint om de nieuw gesmede banden te bezegelen.

Vrijdag 4 mei – Persoonlijk zakelijk advies

Sam Eggermont van BAM, het Instituut voor Beeldende, Audiovisuele en Mediakunst, neemt een dag te tijd om vragen van onze kunstenaars over zakelijke aspecten in hun specifieke situatie te beantwoorden. De kunstenaars geven hun vragen op voorhand door, zodat deze individuele gesprekjes maximaal benut kunnen worden.

——————————————————————————————————————–

De inschrijvingen zijn gesloten!

62 Creatieve enthousiastelling hebben hun kans gewaagd en stuurden ons hun inzending.
Begin maart houden wij selectiegesprekken om de 20 gelukkigen te selecteren waarmee wij zullen verderwerken de komende 2 maand. We kunnen nu al zeggen dat het een moeilijke opdracht wordt te kiezen tussen al deze projecten.
Er volgt snel meer info!

                                                                                                                                                


Ithaka
geeft jonge kunstenaars de kans om voor de eerste keer tentoon te stellen voor het grote publiek. Eerdere ervaring met de professionele wereld is niet nodig. Wie voor Ithaka geselecteerd wordt, krijgt begeleiding en financiële steun om zijn project te realiseren (maximum €500 per kunstenaar). Bovendien organiseren we infosessies en workshops op maat over de stap naar het professionele leven. We maken tijd om samen met M – Museum Leuven en kunstencentrum STUK feedback te geven op je werk.

U bent kunstenaar en u wil deelnemen aan Ithaka XX? Mooi zo! In onderstaande documenten vindt u alles wat u moet weten.

U kan zich inschrijven tot en met zondag 19 februari 2012. Voor info of vragen kan u zich altijd wenden tot ithaka@loko.be.

Advertenties