Praktisch

Wat?  Ithaka is een beeldende kunstententoonstelling, dit jaar in het Kartuizerklooster, een geheime groene parel in de binnenstad van Leuven. Kom eens langs en neem een kijkje naar het werk van onze jonge maar ambitieuze artiesten, neem een wandeling in het Mariapark en stop langs onze bar voor een drankje. Er worden ook rondleidingen doorheen de tentoonstelling georganiseerd.

Wanneer?  van 25 tot 28 april, vanaf 13 uur ’s middags tot 23 uur ’s avonds

Prijs?  Volledig gratis

Waar?  Kartuizerklooster, Bankstraat 75, 3000 Leuven
Het Kartuizerklooster ligt ingesloten tussen de Bankstraat, de Heilige-Geeststraat en de Tervuursevest. Het klooster wordt afgesneden van het Mariapark door de Sint-Franciscusweg die de Bankstraat verbindt met de Tervuursevest.

Hoe geraak ik er?

 • Met de auto?
  Het klooster is (naast de toegangsweg via de Bankstraat) ook gemakkelijk toegankelijk via de Leuvense ring. Dichtbij is er parkeerplaats op parking Bodart. Vanaf parking Bodart is het nog 5 minuutjes wandelen: U steekt de ring over en wandelt u (lichtjes) bergop richting tankstation aan uw linkerkant. 100 meter verder, aan uw rechterkant ligt de toegangsweg tot het klooster.
 • Met de trein / de bus?
  Aan het station van Leuven vertrekt de zogenaamde Ringbus van De Lijn (nr. 600). U neemt deze tot halte IJzermolenstraat (+- 8 minuten), die eveneens aan parking Bodart ligt. Vanaf parking Bodart is het nog 5 minuutjes wandelen.

Ithaka met de auto / de trein / de bus

 • Te voet/met de fiets?
  U vertrekt (bijvoorbeeld) vanop de Leuvense Oude Markt, waarvan het een kwartiertje wandelen is tot aan het klooster.
  Daal af naar de Parijsstraat en sla links af, neem vervolgens de tweede straat rechts, de Minderbroedersstraat. Deze volgt u helemaal tot u uitkomt op de Kapucijnenvoer. Sla links af en loop verder tot u als tweede straat rechts de Bankstraat tegenkomt. Op het moment van schrijven wordt deze straat grotendeels ingenomen door wegenwerken, maar voetgangersdoorgang is mogelijk. In de Bankstraat loopt u vervolgens lichtjes bergop door tot aan nummer 75, waar een poort de ingang naar het Klooster aangeeft.

Ithaka - te voet

Advertenties