Wat is Ithaka?

Ithaka is een vierdaags beeldend kunstenfestival in Leuven waar jonge kunstenaars de kans krijgen tentoon te stellen voor een breed publiek. Beeldende kunst moet daarbij worden opgevat in de breedst mogelijke zin voor het woord. Het initiatief gaat uit van LOKO Cultuur, de cultuurafdeling van de Leuvense studentenraad. Van 25 tot 28 april 2012 vindt de twintigste editie plaats.

Dit jaar heeft Ithaka geen titel of thema. Op die manier willen we enerzijds onze twintigste verjaardag extra in de kijker zetten en anderzijds de kunstenaars zoveel mogelijk creatieve vrijheid geven.

Ithaka is een locatiefestival: elk jaar wordt een uit het oog verloren Leuvens gebouw een week gereanimeerd. Kunstenaars kunnen zich laten inspireren door de locatie. Ithaka XX gaat door in het beschermde Kartuizerklooster van Leuven, dat sinds enkele jaren leegstaat.

Het Ithaka 20 team zijn – van links naar rechts op de foto – Geert Janssen (stafmedewerker), Valerie Van Erwegen (stagiaire), Linde Smeets (coördinator), Riet Meeus (stagiaire), Katinka Vandevelde (projectmedewerker) en veel, heel veel fantastische studenten en vrijwilligers vanuit verschillende achtergronden en opleidingen. Ithaka biedt ook hen een mooie kans om ervaring op te doen en kennis te maken met de kunstensector.

Advertenties