Kunstenaars

Jubelt en juicht, na lange en moeilijke gesprekken met de vele kandidaten zijn we tot een mooie selectie gekomen. U vindt die hieronder terug.

Op Ithaka staan beginnende, meestal jonge kunstenaars. De meesten van hen zijn afgestudeerd of studeren nog aan een van de Belgische hogere kunstenopleidingen, al zijn er ook enkele uitzonderingen op die regel. Ithaka wil hen de kans bieden tentoon te stellen voor een breed publiek, jonge collega’s uit hun branche te ontmoeten en elkaars klankbord te vormen. Daarnaast krijgen de kunstenaars ook financiële steun om hun werk te kunnen realiseren en probeert Ithaka hen zo goed mogelijk te informeren en begeleiden aan de hand van workshops en lezingen. Wil u weten waar de kunstenaars zoal een tussenstop maken op weg naar Ithaka 20, kijk dan bij de tab ‘specifiek publiek’ naar ‘Ithaka voor kunstenaars’.

De kunstenaars die op Ithaka 20 tentoonstellen, zijn:

Alina Cristea (1989) is fotografe. Ze volgt cultural studies aan de KU Leuven en is dit jaar ook faculty star voor de Faculteit Letteren. Enkele van haar beelden vind je hier.

An Overath (1989) studeerde vorig jaar af als Master in de beeldende kunsten – fotografie aan de MAD Faculty in Genk. Ze heeft een sterke fascinatie voor het dagelijkse (Vlaamse) leven en gebruikt dit als invalshoek voor haar werk.

Anneleen De Causmaecker (1983) behaalde vorig jaar een Master in de Beeldende Kunsten aan de Academie van Antwerpen. Hier vind je haar online portfolio.

Arnaud De Wolf (1981) behaalde in 2006 een Master in de Beeldende Kunsten aan Sint-Lukas in Brussel. Hij werkt overwegend als fotograaf maar maakt ook installaties. Beelden van zijn werk vind je op zijn website.

Catherine Lemblé (1990) volgt het derde jaar fotografie aan Sint-Lukas in Brussel. Enkele van haar foto’s vindt je terug op flickr.

Fenne Westra (1988) heeft een grote interesse in de wetenschap en werkt daarom vooral met het licht. Ze studeert beeldende kunst aan AKV Sint-Joost in ‘s-Hertogenbosch, Nederland. Beelden van haar werk vind je op haar website.

Franck Condon heet eigenlijk Wim Dehaen (1989). Hij volgt momenteel zijn laatste jaar organische chemie aan de universiteit van Antwerpen. Zijn andere grote passies zijn muziek en technologie. Onder het pseudoniem Franck Condon tast hij de grenzen van de nieuwe elektronische muziek af.

Hans Geyens (1973) en Bart Smeets (1978) werken met verf en spuitbussen. Als duo zullen zij de grote kapel, waarin het Ithaka Kaffee gehuisvest wordt, onder handen nemen. Beelden van eerder werk vind je op hun beider websites, www.hansgeyens.com en www.smates.be.

Jakob Rosseel (1985) studeerde in 2010 af aan Narafi in de richting audiovisuele technieken. Vanuit het gegeven van de ijzeren veer bouwt hij installaties.

Juanan Soria (1985) woont tegenwoordig in Gent, maar studeerde Schone Kunsten in Sevilla en Valencia. Hij werkt vooral als schilder; zijn website vind je hier.

Lieven Geuns (1987) werkte vroeger als technicus in de auto-industrie, maar volgt tegenwoordig de eerste Master Fotografie aan de MAD Faculty in Genk. Hij heeft een dubbelzinnige relatie met koning auto, die regelmatig opduikt in zijn werk.

Maarten Dedroog (1987) studeerde in 2006 af als schilder aan de PHL in Hasselt. Als urban explorer kiest hij vaak voor verlaten gebouwen als onderwerp van zijn schilderijen. Beelden van zijn werk vind je op zijn website.

Pieter Durnez (1987) volgde beeldhouwkunst aan de Academie van Antwerpen en studeerde af in 2005. Hij werkt zowel met sculpturen, filmbeelden als interventies. Een overzicht vind je op zijn website.

Styn Vanbrabant (1985) studeerde in 2008 af aan de Academie van Antwerpen. Hij volgde  de richting vrije grafiek. Zijn website vind je hier.

Sven Boel (1985) zwerft graag rond in Gent, waar hij zijn laatste jaar beeldhouwkunst volgt aan het KASK. De beelden en impressies van de stad schetst hij in eerste instantie op een leeg kassarolletje, waarna hij er verder mee aan de slag gaat.

Ulf Holler (1966) studeerde interieurarchitectuur in Trier, Duitsland, maar waagt zich sinds enkele jaren ook aan fotografie. Hij heeft een zwak voor zogenaamde faulty images.

Vladimir Slavov (1980) studeerde scenografie in Sofia, Bulgarije. Op dit moment volgt hij de master theaterkostuum aan de Academie van Antwerpen maar hij maakt daarbuiten ook installatiekunst. Enkele beelden vind je hier.

Willem Sarah is duo samengesteld uit Willem Corten (1987) en Sarah Marks (1985). Beiden studeerden in 2011 af aan de Academie van Antwerpen, hij in de richting Insitu3 en zij in de richting Fotografie. Samen maken ze videokunst. Op hun website vind je foto’s van hun werk.


Advertenties

One thought on “Kunstenaars

  1. Pingback: Ithaka groeit op | Ithaka XX

Reacties zijn gesloten.