Programma

Doorlopend van 25 tot 28 april

Expositie
Doorlopend open van 13u00 tot 23u00 (behalve op zaterdag tot 21u) (overal in het klooster)
20 jonge kunstenaars stellen tentoon op Ithaka XX, niet zelden voor het eerst voor een groot publiek. Hun werken zijn verspreid doorheen de hele kartuizerij, vrij ronddwalen kan gedurende de hele dag. Het klooster en de kloostertuin zijn beschermd en zijn dus zeker de moeite waard om eens door te wandelen.

Ithaka Kaffee
Doorlopend open van 13u00 tot 23u00 (behalve op zaterdag tot 21u) (grote kapel)
De grote kapel van het Kartuizerklooster zal onder handen genomen worden door kunstenaars Hans Geyens en Bart Smeets– u bekend van het mooie kaffee op Ithaka 19 – en omgetoverd worden tot de bar voor Ithaka XX. U kan er steeds langskomen voor een verfrissing terwijl Radio Scorpio u muzikaal begeleidt. Volgende dj’s zullen worden losgelaten:

Gidsrondleidingen

Rondleiding door de tentoonstelling: start in het Ithaka Kaffee (grote kapel)
Iedere dag om 20u behalve op zaterdag om 14u.
De studenten kunstwetenschappen van Mecenas zijn misschien nog jong, maar ze zijn niet onervaren in het geven van gidsrondleidingen. Na een aantal avondjes gidsen in Museum M, wagen ze zich voor het eerst aan Ithaka. Kunstkenner of nitwit ? Mecenas zal je weten te charmeren met een verfrissende blik !

Historische rondleiding klooster, tuin en park: elke dag om 18u00, start in het Ithaka Kaffee (grote kapel)
Bent u meer geïnteresseerd in de rijke geschiedenis van De Kartuizerij, dan kan u elke dag om zes uur een rondleiding volgend van Leuvense stadsgids Ernest Gillioen. Het wel en wee van de bewoners en de gebouwen zullen u met veel passie uit de doeken worden gedaan.

Avondprogramma afhankelijk per dag

Woensdag 25 april

Sprekende Ezels
20u30, in het Ithaka Kaffee (grote kapel)
De Sprekende Ezels is een open podium voor jonge dichters, muzikanten, stand-uppers en alles wat je bedenken kan. De Sprekende Ezels is bekend in Leuven, Antwerpen, Gent, Brussel en staan binnenkort op Ithaka!
Je vindt hun facebookpagina hier

Programma op Ithaka: L’ame Buccale (muziek), Duchka Walraet (woord), Little Boy (muziek), Jan Baetens (woord), Wide Vercnocke (muziek), Anne Servaes (woord), Marc Vangrieken (woord), The Butcher & His Wife (muziek), Adriaan Kuipers (woord) en Lotte Dodion (woord). Presentatie: Jeroen Baert, live tekenen door Wide Vercnocke en Simon Englebert.

Donderdag 26 april

Junebug – film op locatie
20u00 (oude bibliotheek)
Junebug vertelt het verhaal van een handelaar in outsider art, die samen met haar vriend van Chicago naar North Carolina reist om een kunstenaar te ontmoeten. Ze maken een tussenstop om voor het eerst haar schoonfamilie te ontmoeten. De geest van het zuiden botst met die van het noorden en zorgt ervoor dat het rustige uitstapje een bewogen bezoek wordt. Een bitterzoete kijk op de bewoners van de Amerikaanse voorsteden, waarin de personages hun goede bedoelingen niet uitgesproken krijgen. Regisseur Phil Morrison won met deze kleinschalige, onafhankelijke Amerikaanse prent de award voor beste film op het Sundance Filmfestival van 2005 actrice Amy Adams won al meerdere malen prijzen voor haar acteerprestaties. De soundtrack is van niemand minder dan Yo La Tengo.


Het facebookevent voor de filmavond vind je hier.

Vrijdag 27 april

Oud-organisatorenavond
Vanavond zijn alle oud-organisatoren van de voorbije 20 jaar meer dan welkom om hun herinneringen naar boven te laten komen onder invloed van de Kartuizische sferen. Daarom: Oproep aan alle oud-organisatoren om langs te komen en te genieten van een gratis drankje!

Zaterdag 28 april

Young Colour live
15u00, in het Ithaka Kaffee (grote kapel)
Kleine helden uit het Leuven van vandaag. Repeteren op een steenworp van De Kartuizerij. Zullen met een speciaal ambientset de sereniteit in de kapel naar een hoogtepunt drijven. Een voorsmaakje vind je hier

kARTuizers live
16u00, in het Ithaka Kaffee (grote kapel)
kARTuizers! Een handvol Ithakakunstenaars spreken over hun leven, hun werk en hun muzieksmaak. Ter vervanging van Bookers live.

Advertenties