Optreden oud-organisator Ithaka in de Libertad

De Belgische band Jaune Toujours heeft zijn naam niet enkel te danken aan de huidskleur van de frontman tijdens een hepatitisaanval maar staat ook voor de kleur van de middelste streep van de Belgische vlag en zodus voor de vereniging van twee gemeenschappen, diversiteit en tolerantie. Deze diversiteit zien we sterk terugkomen in hun keuze van muziekstijlen. Samen brengen ze rootsgetinte muziek gaande van wereldmuziek  en balkan tot jazz. Nieuwsgierig? Luisteren kan op www.vi.be/jaunetoujours.

Dankzij Kulturama stond Jaune Toujours na lange tijd nog eens op de Leuvens podium, namelijk dat van de Libertad – een vaste waarde voor Leuvense cafégangers. Wij waren erbij en interviewden frontman Piet Maris over zijn verleden als organisator van Ithaka. In zijn studententijd hielp hij bij de organisatie van de eerste vier Ithaka’s (1992-1996). Een vermoeiende periode maar wel één waar hij nu nog steeds opgetogen naar terugkijkt. Met zijn band trad hij op op alternatieve locaties, een invloed die nog steeds doorspeelt op Ithaka. Hij heeft een goede raad voor ons: “Doe dat goed en zorg dat je er plezier van hebt en niet alleen slapeloze nachten.”

Het optreden en het interview werd gefilmd en gemonteerd door Philippe Wuestenbergs en Jeroen Boogaerts aka superzalig.be

De volledige versie van het interview met Piet Maris is terug te vinden op http://vimeo.com/37212180.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s